Kopola radi novu verziju “Kuma III”

Povodom tridesete godišnjice kontroverznog filma službeno je najavljena nova verzija. Veliki majstor Francis Ford Coppola lično montira ultimativno “Kum III” iskustvo.

Kao što dobro znate “The Godfather: Part III” (1990.) je omražen prema mišljenju većine filmofila i ljubitelja ikonične mafijaške trilogije. Zavisne uvijek imaju vlastiti stav, tako da ne trebate biti iznenađeni da smo mi oduvijek voljeli trećeg Kuma. Svijesni smo da je film imao određene mane, ali nikada se nismo htjeli složiti da se radi o lošem filmu.

Ako vjerujete šta ljudi pišu po internetu čovjek bi pomislio da se radi o najgorem filmu ikad snimljenom, što sigurno nije istina. Godinama se svađam se ljudima oko recepcije Kopolinog posljednjeg “Kuma”. Na novost o novoj verziji društvene mreže su ponovo preplavljenje zlonamjernim komentarima. Zar je toliko teško pružiti još jednu šansu ovom neshvaćenom filmu?

O čemu se zapravo radi sa novom verzijom?

Kopola će konačno ostvariti originalnu viziju koju su on i scenarist Mario Puzo zamislili. Prema riječima jednog od najvećih živućih američkih režisera, kreirao je novi početak i kraj kontroverznog ostvarenja.

Naziv filma će takođe biti promjenjen u skladu sa originalnim planom. “Smrt Majkl Korleona” (The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone) moćemo gledati u kinima u decembru. Nakon ograničene kino distribucije nova verzija biće dostupna za kućno uživanje (Blu-ray i striming servisi).

Kopola osim novog početka i kraja, promjenio je još par scena i muziku filma. Prema njegovom mišljenju u pitanju je odgovarajući zaključak prva dva remek-djela. Zahvalan je na šansi koju mu je Paramount studio pružio.

Mi nemamo ništa protiv toga da solidan film postane još bolji.

izvor: Hollywood Reporter