Korona moda – Disney maske

Walt Disney kompanija je najavila da će prodavati maske za lica s motivima svojih prepoznatljivig likova. Sve vaše omiljene franšize su pokrivene: Marvel, Star Wars, Pixar i naravno magično Disney kraljevstvo s bezvremenskim princezama.

Obećali su da će milion dolara profita otići nevladinoj zdravstvenoj organizaciji. Uz dodatnih milion maski takođe. Službeni marketing kaže da u ovo teško vrijeme korona virusa, Disney maske s voljenim likovima trebale bi dati malo utjehe(?) porodicima i obožavateljima. Uglavnom paket s četiri maske (u svim mogućim veličinama) će koštati dvadeset dolara (19.99$). Možete ih naručiti, ali ćete ih dobiti tek u junu.

Ponovo Disney kasni kad je u pitanju prodaja licencirane robe (kao s Baby Yoda igračkama). Svaki veliki rock b(r)end prodaje maske s logom benda. Numetalci Korn su započeli ovaj trend još prije mjesec dana. Nije važno koja je kriza, važan je profit. Čudna mi je cijela situacija (čak i moralno upitna) ali važno je imati proizvod koji se prodaje. A maske u globalnoj pandemiji su nužnost.

Kao ljubitelj superherojske fikcije ne smeta mi nošenje maske. Čak šta više. Još sad kad možete kupiti masku s omiljenim Marvel likom, nebo je granica. 🙂 Spider-Man ili Deadpool maska ne zvuči loše, moram priznati.