Ljetovanje u Tvin Piksu (kratki dokumentarac)

Pošto od godišnjih odmora (van matične zemlje) najvjerovatnije neće biti ništa, preostaje nam samo da gledamo putopisne dokumentarce. Za vas danas izdvajamo putovanje u kultni (fiktivni) gradić Tvin Piks (Twin Peaks).

Kratki dokumentarac “Tri dana u Tvin Piksu” (Three Days in Twin Peaks) učiniće da se osjećate kao FBI agent koji istražuje misteriozni grad. Baš kao u prekrasno bizarnoj sapunici Dejvid Linča (David Lynch). Dokumentarac je izašao u pravo vrijeme, jer ove godine proslavljamo trideset godina TV fenomena.

Producent i režiser Jeremiah Beaver oduvijek je htio posjetiti sjever Amerike (Pacific Northwest) i lokacije gdje se snimala voljena serija.

Perspektiva iz prvog lica je savršen izbor, jer vas dodatno uvuče u dobro poznate scene. Kao da ste stvarno u Tvin Piksu. Narator (autor lično) daje vam dovoljno informacija i tajni o ikoničnim lokacijama.

Snoqualmie dolina (i vodopad) ostavlja čovjeka bez daha, kao i svaki put. Ljepota prirode je nezaboravna, ne samo za ljubitelje TV serije.

izvor: Take The Ring you tube kanal