Mandalorian se vraća u oktobru

Druga sezona naše omiljene nove serije biće dostupna u oktobru. Pričamo o svemirskom westernu “The Mandalorian“, hitu sa striming servisa Disney+. Bob Iger, poglavnik Disney-a je više nego zadovoljan. Striming platforma ima skoro 29 miliona preplatnika. A Baby Yoda je ključan za taj uspjeh.

Budućnost “Star Wars” franšize je na malim ekranima. Sam Iger je to izjavio dok se obraćao investitorima: “Prioritet u slijedećih par godina je televizija“. Već sad kuju planove kako da iskeširaju na instant uspjehu Mandaloriana i naprave spin-off serije. Što i nije toliko loša strategija, jer otkad je Disney kupio Lucasfilm 2012. godine (za 4 milijarde dolara) postepeno, ali sigurno gube novac na filmovima. Nije da su pretjerano kvalitetni, ali iznenađujuće je da brend ne donosi pare kao nekad.

Iz toga razloga gospodari Walt Disney Company su odlučili da se fokusiraju za striming uslugu. Tako da već ovaj mjesec dobijamo davno izgubljenu sezonu “Klonskih Ratova” (Star Wars: The Clone Wars). Spominjali su i seriju s Cassian Andor-om kao glavnim likom (iliti pobunjenik iz “Rogue One” filma). Kome to treba, stvarno ne znam, ali godinama isčekujemo novi Obi Wan Kenobi materijal (sa omiljenim Ewan McGregor-om).

Nažalost nakon vijesti o povratku voljenog Jedi majstora Obi Wan-a, ovih dana smo saznali da (pred)produkcija doživljava ozbiljne probleme. Navjerovatnije je da sam početak snimanja serije je odgođen.

Samo neka nam daju Mandaloriana i mi ćemo bi zadovoljni. Dave Filoni je arhitekt Star Wars budućnosti i mi mu vjerujemo. Za razliku od korporativne gospode koji se foliraju sa svojom statistikom.

izvor: Variety