Mario slavi trideset peti rođendan u velikom stilu

Nekada davno Nintendo je bio jedini i glavni igrač na tržištu kućnih konzola. Srce te dominacije je uvijek bio Super Mario. Teško ćete naći ikoničnije igre od ovih.

Mario je bio najprodavanija igra svih vremena i jedino ga je GTA V mogao srušiti sa trona. Ove godine proslavljamo trideset petu godišnjicu izdavanja legendarne igre “Super Mario Bros” za NES (Nintendo Entertainment System) u Japanu.

Nintendo je pripremio mnogo specijalnih izdanja za ovo veliko slavlje. Krenimo sa najboljom ponudom: Super Mario 3D All-Stars kolekcija.

Ovaj paket nam donosi tri najbolje 3d Mario igre: Super Mario 64, Super Mario Sunshine i Super Mario Galaxy za Switch. Samo zbog kultne Mario 64 igre isplati se kupiti ova kolekcija.

Nintendo je oduvijek bio poznat po čudnim inovacijama u svijetu video igara. Ovaj put su nadmašili sami sebe sa novim Mario Kart naslovom.

Ova igra za Switch će pretvoriti vaš dnevni boravak u stazu za voljenu trkačku igru. Teško je objasniti koncept, bolje je da pogledate sami. Klincima će ekspoloditati mozgovi od ovoga.

U ovom tekstu sam planirao biti ciničan i rugati se na račun koliko puta Nintendo može prodati istu igru. Niko nije uspješno iskoristio nostalgiju svojih kupaca kao japanski gigant kućne zabave.

Ali nakon što sam vidio sav reklamni materijal poželio sam kupiti sebi Switch i pridružiti se rođendanskoj zabavi.

Kad već pričam o profitabilnoj nostalgiji, sa zadnjim proizvodom su me totalno osvojili. Prave retro konzolu Game & Watch (prva prenosna konzola) koja će dolaziti zajedno sa mitskom igrom Super Mario Bros. i Super Mario Bros.: The Lost Levels.

Mini konzola će imati prihvatljivu cijenu od 50. dolara. Iako ima samo dvije igre stare više od trideset godina bez razmišljanja bi kupio ovo sranje.

Sve u svemu, Nintendo i dalje zna prodati svoje igre. U roku pola sata sam pao na njihov efektni marketing. Želim im još makar 35. godina dobrog poslovanja.