Marlijev utjecaj na skejtere i surfere (dokumentarac)

Dokumentarni serijal u dvanaest epizoda “Nasljeđe” (Legacy) bavi se legendarnim reggae pjevačem Bob Marleyom i njegovim utjecajem na popularnu kulturu.

U najnovijoj, šestoj epizodi koja nosi ime po Bobovoj pjesmi “Ride Natty Ride” istražuje se utjecaj ovog kultnog muzičara na skejtbord i surfersku supkulturu.

Dokumentarac otkriva kako su ljudi na Jamajci počeli surfati. Od skromnih amaterskih pokušaja izrastao je novi hobi za stanovnike ovog prekrasnog ostrva. Naravno, Marleyeva muzika je bila epicentar ovih okupljanja.

Neki novi klinci su surfersku dasku zamjenili skejtbordom. Jedna stvar se nije promjenila; njihova opčinjenost Bobovim bezvremenskim pjesmama.

Idealan materijal za nedeljno poslijepodne. Za dobru zabavu nije potrebno mnogo novca, što stanovnici Jamajke jasno pokazuju.

Dokumentarni serijal “Bob Marley: Legacy” je samo jedan od poklona porodice Marley povodom proslave sedamdeset petog rođendana kultnog muzičara.

Pogledajte i ranije epizode na službenom YouTube kanalu. Za vas posebno izdvajamo dokumentarac o Bobovoj ljubavi prema fudbalu, koji možete pogledati ispod.

Bob Marley i ljubav prema fudbalu (Dokumentarac)