Marilyn Manson pjeva The Doors klasik (Audio)

Nije tajna da neke od najuspješnijih pjesama shock rockera Marilyn Mansona su obrade. Nedavno smo pisali o njegovoj obradi folk klasika “God’s Gonna Cut You Down”. Ovaj put gospodin Warner (krsno ime) za nas pjeva jednu od najpoznatijih pjesama The Doors-a, nezaboravni “The End“. Nije apokaliptična atmosfera strana Mansonu. Kao ni idolopoklonstvo prema velikom Jim Morrisonu.

Pjesma će biti objavljena kao singl, ali naće se takođe u novoj seriji, adaptaciji Stephen King-a “The Stand“. Manson će glumiti u istoj seriji. Za obradu je zaslužan producent Shooter Jennings, za kojeg do maloprije nisam znao da je sin legendarnog country izvođača Waylon Jenningsa. Slava mu.

Nova verzija je mračna. Naravno. Ništa drugo nismo ni očekivali. Nije metal to je sigurno, ali ima industrial zvuk, sve sa auto-tune efektom kojem nije mjesto tu. Ali uglavnom čućete opis mračno. Nije da se ne slažem, ali moglo je to i bolje.

Za mene obrada od strane njemačke heroine Nico (Velvet Underground) je nenadmašiva. Kada sam prvi put čuo prepao sam se. Marylin Manson bi mogao svašta naučiti od ove strašne (i tragične) umjetnice. Ne vjerujete mi? Poslušajte…