MC Eiht i Old School kvalitet

Malo je repera sa dugovječnim karijerama koji su ostali vjerni svojim skromnim počecima. MC Eiht je jedan od tih likova stare garde. Gangsta reper (OG) iz Compton-a nije razočarao sa jedanaestim po redu solo albumom. “Official” je dupli LP (čak 27 pjesama!) koji vas vodi u neka srećnija i jednostavnija vremena.

Dobri stari West Coast zvuk. Eiht zajedno sa svojom ekipom Compton’s Most Wanted i dalje drži autentični hip-hop na životu. Šta vam više treba?

Za razliku od prethodnog albuma “Which Way Iz West“, koji je producirao legendarni DJ Premier, na novom albumu Eiht nije htio previše gostiju. Ipak bez par prepoznatljivih likova nije mogao proći. Neki od tih gostujućih izvođača su: Xzibit, Problem, Tha Chill…

Za vrijeme pandemije kružili su gadni tračevi da je MC Eiht “zakačio” covid-19 i da se bori za goli život. Srećom priče su bile lažne, reper je (samo) imao probleme s pankreasom.

Ako vas je ikad zanimalo kako old school rep treba da zvuči, ne tražite dalje. “Official” je školski primjer 🙂 Obavezna lektira za svakog ljubitelja muzike devedesetih.