Metodologija gospodara Twittera

Trampova metoda “lajkovanja” tvita je nepotrebno komplikovana

Ironija Trampove (Donald Trump) dominacije mikroblogging platforme Twitter je ta što čovjek uopšte ne koristi kompjuter niti je ikada “skinuo” aplikaciju u životu. Američki predsjednik je poprilično staromodan i voli da svoje vijesti čita na papiru. Nema ničeg lošeg u tome.

Svako jutro u cik zore u Bijelu Kuću dostave slijedeće dnevne novine: The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal i New York Post. Dobro je poznat njegov prezir prema prva dva lista, ali redovno ih čita. Dok leti u Air Force One avionu, ispred njega je gomila dnevnih novina. Njegovo osoblje mu štampa članke sa The Drudge Report-a (“pretraživača” konzervativnih novosti). Jedino Fox News redovno gleda.

Pravo dobar tvit (prava: AP)

Ono što nas je iznenadilo kod Trampovih čitalačkih navika je njegov analogni način “lajkovanja” tvitova. Prvo da se podsjetimo prihvaćene metode: kliknite “srce”. Kod Trampa stvari su malo komplikovanije. Od osoblja redovno traži da mu ištampaju omiljene tvitove koje osim što voli pokazivati ljudima, zna potpisati i poslati trećim osobama. Poznato je njegovo oduševljenje Gaetz-ovi tvitom (Matt Gaetz, republikanski kongresmen) koji je s potpisom poslao u njegovu kancelariju u kojoj i dan danas uramljen stoji.

Kada pogledate twitter nalog @realDonaldTrump primjetićete samo tri lajkovana tvita. Sve ostale je obrisao. Jedan od tih nekada voljenih tvitova je hvalio Rihannu za njezinu ravnotežu posla i privatne karijere.

izvor: New York Magazine