Michael Keaton ponovo Betmen?!

Warner Bros. studio trenutno pregovara sa Michael Keaton-om o njegovom mogućem povratku ulozi koja mu je izgradila (i zamalo uništila) karijeru. Naravno da pričamo o Betmenu.

Kakva divna novost za godišnjicu premijere Tim Burtonov-og “Batman” filma (23. jun 1989.). Kultni film je dao kredibilitet i ozbiljnost žanru koji danas vlada. Keaton je odustao od uloge omiljenog superheroja nakon što je Burton odbio da režira treći film.

Prošlo je skoro trideset godina od kada je Michael Keaton bio Batman. Ali obožavatelji (poput nas) nikada nisu zaboravili na njega. Ne samo zato što je bio Batman našeg djetinjstva. Bio je možda i najbolji.

Twitter je sinoć eksplodirao nakon što je The Wrap objavio informaciju da Keaton možda bude u novom “Flash” filmu. Već par godina se priča o “Flashpoint” filmu i ova vijest se savršeno uklapa u taj koncept. Izgleda da će konačno DC sinematični univerzum postati DC Multiverzum.

Ideja multiverzuma je ključna ideja DC stripova. To je teorija o paralelnim svijetovima. Zato mogu postojati razne interpretacije Batmana. Keaton se može vratiti svojoj najpoznatijoj ulozi nakon 28. godina, a da njegov povratak ne remeti planove Robert Pattinson-u i nadolazećem “The Batman” filmu.

Ako se uspiju dogovoriti, “Flashpoint” bi mogao biti prvi od nekoliko DC filmova u kojima bi se Keaton pojavio. Imao bi funkciju mentora, slično Nick Fury-u u konkurentnom Marvel univerzumu.

izvor: The Wrap