Michael Mann sprema knjigu i novu seriju

I to ne bilo koju knjigu. Stari majstor piše nastavak na remek djelo “Heat” (1995.). Kriminalni spektakl je bio prvi put da legende Al Pacino i Robert De Niro glume zajedno. Kum II (The Godfather Part 2, 1974.) se ne računa jer im se likovi nikada ne sretnu. Vratimo se na “Heat”. Slijedeće godine, povodom dvadeset pete godišnjice filma, biće objavljen roman koji će nam donijeti nove avanture omiljenih likova. Mann već godinama radi na ovom romanu, a autor Reed Farrel Coleman je tu da mu pomogne završiti.

Ništa konkretno se još uvijek ne zna o priči, ali kada je prvi put spomenuo roman, Mann ga je opisao kao prikvel (prequel) iliti radnja je prije dešavanja kultnog filma. Obožavaoci su sa radošću dočekali vijesti o novom “Heat” projektu. Nije važno što je “samo” knjiga u pitanju. Sa pažnjom isčekujemo datum izlaska, jer se ipak radi o jednom od naših omiljenih filmova svih vremena.

Ako vam to nije dovoljno, najavljena je nova serija “Tokyo Vice” i Michael Mann će režirati prvu epizodu. Nadamo se da će režiser kultnih filmova “The Insider” (1999.) i “Manhunter” (1986.) režirati i više od jedne epizode. Tokyo Vice je zasnovan na knjizi koja se bavi istinitim događajima. Pratiće novinara koji izvještava o lokalnoj policiji. Glavna uloga je povjerena mlađahnom Ansel Elgort-u (Baby Driver).

Seriju razvija WarnerMedia i biće dostupna isključivo na njihovom servisu HBO MAX. Fina eskalacija u aktuelnim striming ratovima. Pozdravljamo svaku priliku da uživamo u djelu poznatog majstora Mann-ovog kalibra.

izvor: The Playlist