Miller i Rodriguez rade “Sin City” TV seriju

Bioskopi su odavno okupirani od strane raznih stripovskih heroja. Sada je na redu TV. Juče su objavljene dobre vijesti za sve ljubitelje stripova legendarnog (i omraženog) Frank Miller-a. Legendary Television je zaključio ugovor sa Miller-om o adaptaciji njegovog kultnog neo-noir stripa “Sin City” u formi TV serije ovaj put. Da bi poduhvat bio još bolji, potrudili su se da dovedu i ikonu nezavisnog filma Robert Rodriguez-a.

Kao što dobro znate Rodriguez je bio režiser voljenog “Sin City” filma iz 2005. godine. Ta adaptacija je ostala upamćena po svojoj vjernosti originalnom strip materijalu, (između ostalog jer je Rodriguez pozvao Miller-a da zajedno režiraju film). Zbog toga je Robert bio izbačen iz Udruženja režisera. Jer po njihovim pravilima ne mogu biti dva imena potpisana kao režiseri filma. Ali šta znaju likovi iz udruženja. Strip adaptacija je bila nominirana za “Zlatnu palmu” (Palme d’Or) te godine na Kanskom festivalu.

Ovaj fantastični duo ponovo udružuje snage. Potpisani su kao producenti najavljene “Sin City” serije. Legendary Television garantuje prvu sezonu, a sve ostalo je na gledaocima. Ugovor takođe uključuje i animiranu seriju za odrasle gledaoce (18 +). Crtani je zamišljen kao prikvel filmu i seriji, a takođe je zasnovan na Frenkovim stripovima.

Nažalost to su sve dostupne informacije za sad. Nije poznato kada će početi produkcija, tako da godine mogu proći do konačnog proizvoda. Ali ako išta treba čekati to je novi “Sin City” materijal.

izvor: Deadline