garfild-francuska

Misterija Garfild telefona na francuskoj plaži

Nakon trideset godina riješena je misterija Garfild telefona koje su pronalazili na francuskoj obali.

Plouarze, Francuska – Mještani su godinama sumnjali da je za decenijama dugu misteriju narandžastih plastičnih telefona po liku popularnog strip mačka Garfilda (Garfield) koje su redovno pronalazili na sjevernim Finistere plažama, kriv neki zalutali potopljeni kontejner za transport. Grupa zaposlena za čišćenje ovih plaža obavlja taj posao već osamnast godina i redovno su nalazili Garfild telefone. Ista ta grupa je bila zadužena za pronalazak kontejnera koji je izgubljen u osamdesetim godinama prošlog vijeka. Na sreću mještanin je pronašao podvodnu pećinu u kojoj se nalazio dotični kontejner.

Getty Images, Inc.

Poduhvat je bio iznenađujuće opasan. Pećina se nalazila na trideset metara dubine. Neposredno ispred ulaza u pećinu, pronašli su dvadeset tri telefona, sa žicom i elektonskim djelovima na broju. Garfild telefoni su bili na sve strane. Unutar pećine je ležao izgubljeni kontejner. S tim da svi detalji misterije i dalje nisu riješeni. I dalje ne znamo odakle je kontejner? S kog je broda spao? Da li je bilo više kontejnera za transport ili samo jedan?

Garfild je kreiran u sedamdesetim godinama od strane ilustratora Džim Dejvisa (Jim Davis). Strip mačak je ubrzo dobio crtanu seriju. Na vrhuncu popularnosti je dobio filmsku adaptaciju. Glas mu je posudio Bill Murray. Prepoznatljiv je brend koji zarađuje stotine milione dolara godišnje.

izvor: Agence France-Presse via yahoo news