Momci iz Detroita – Royce 5’9″ i Eminem (Video)

Isti dan kad je objavljen novi singl talentovanog repera iz Detroita Royce 5’9″-a, nenajavljeno je izdat novi album njegovog prijatelja i saradnika Eminem-a. Cjeli muzički svijet je stao na trenutak, a čini mi se da je Royce-ov singl izgubljen u ludilu oko novog Eminem albuma. Što je šteta jer MC iz Detroita zaslužuje vašu pažnju.

Royce je izbacio rep baladu koja govori o teškim životima mladih repera. Pjesma “Over Comer” je drugi singl koji najavljuje album “The Allegory” koji će se naći u prodaji 21. februara. Prvi singl je fantastični “Black Savage”, jedna od naših omiljenih hip-hop pjesama prošle godine.

Ali tu je i novi Eminem album “Music to be Murdered By“. Royce 5’9” gostuje na čak tri pjesme: “You Got’ Learn,” “Yah Yah” i “I Will”. On je čak i jedan od producenata na prvom singlu “Darkness”. Singl koji najavljuje jedanaesti Eminem-om album se bavi veoma kontroverznom temom; masovnom pucačinom u Las Vegasu 2017. godine, kada je na muzičkom festivalu poginulo 58 ljudi.

Pjesma je sempl Simon & Garfunkel klasika The Sound of Silence” (1965). Sam naziv (i naslovnica) albuma je referenca na velikog filmadžiju Hičkoka (Alfred Hitchcock) i njegov istoimeni (i jedini) album iz 1958.

Eminem s poštovanjem se bavi autentičnim Američkim problemom, sjebanim bjelim (naoružanim) ljudima koji pobuju svoje sugrađanine, a nakon toga i sebe. Oružano nasilje u Americi je sve veći problem i Eminem je odlučio da ne okreće glavu, nego da se suoči s ovom depresivnom temom. Osim arhivskih snimaka crne hronike, na kraju spota dobićete i sve informacije o najvažnijim organizacijama koji se bore za bolju kontrolu oružja.

Za kraj ostavljamo vam jednu od boljih pjesama sa “Music to be Murdered By” albuma. Naravno, na njoj gostuje fantastični Royce.