“Momci” su ponovo sa nama (The Boys serija)

Prekrasno je makar na trenutak prepustiti se i uživati u mržnji prema superherojima. Adaptacija Garth Ennis-ovog stripa je ispoštovala sva naša očekivanja.

Serija je nasilna i vulgarna, baš poput kultnog stripa. Sa drugom sezonom je bolja nego ikad. I dalje nije za djecu i starije sa slabijim želudcom. Sezona dva ima suludu ocjenu na Rotten Tomatoes od 97%!!! Nije da nama smeta. Mi smo je uvrstili u svoju listu najboljih serija prošle godine.

Gdje nastaje problem? Grupa razmaženih obožavaoca nisu zadovoljni sa rasporedom izdavanja epizoda. Amazon je izbacio prve tri epizode četvrtog septembra, dok će ostale izlaziti jednom sedmično. Likovima koji bi htjeli pogledati sve od jednom to očigledno ne odgovara. Zato su odlučili sjeb**ti ocjenu cijele serije.

“Napisali” su hrpu loših recenzija, podjelili kečeve i uspjeli su srušiti rejting na 2.7 od pet zvjezdica. Kakva toksična govna. 49% recenzija su negativne, iako kvalitet “Momaka” nije nikada bio upitan. Ali to je internet i to su likovi bez života. Treba ih posjetiti Billy Butcher i naučiti ih pameti.

Karl Urban je i dalje fantastičan kao okrutni Billy Butcher. Ne vjerujte svemu što ljudi pišu na netu, ovo je jedna od najboljih serija koju možete trenutno gledati.

Dok je strip bio kritika vojno industrijskog kompleksa, serija je nemilosrdna satira naše korporativne distopije. Malo me šta može nasmijati poput ove crne komedije.

Antiherojski strip “The Boys” postaje serija (Video)