Najbolje od oba svijeta – Betmen i Dylan Dog

Prošle godine je najavljena saradnja izdavačkih kuća DC Comics i Sergio Bonelli Editori. Znali smo samo da će se raditi o crossover stripovima u kojem će se sresti likovi američkog i italijanskog izdavača. Vijest o partnerstvu je objavljena za vrijeme italijanske strip konvencije Lucca Comics & Games prije godinu dana. Posjetioci ove godine će biti u mogućnosti da kupe prvi strip ove saradnje Dylan Dog & Batman #0.

Opasna veza” (Dangerous Relationships) je ime stripa koji premijerno možete kupiti na štandu Sergio Bonelli-a za vrijeme trajanja Lucca festivala (počinje 30. oktobra). Iako je prvo najavljen strip susret Zagora i Flash-a, odlučili su da započnu saradnju sa dva najtiražnija strip heroja Batman i Dylan Dog. Dobar početak partnerstva nema šta. Moram priznati da sam zainteresovan.

Detalje priče kriju do zadnjeg trenutka. Znamo samo da je scenarist Roberto Recchioni, a za crtež su zaduženi Gigi Cavenago i Werther Dell’Edera. Vijest je dočekana sa oduševljenjem na italijanskom tržištu, ali i dosta pažnje ovoj priči su posvetili mediji sa ex-Yu područja.

Nisam subjektivan sekunde jer se ipak radi o dva moja omiljena strip lika. Dva detektiva će se prvi put sresti. Samo im još nedostaje John Constantine (Hellblazer). Ranije ovog ljeta Roberto Recchioni, pisac i urednik Dylan Dog stripa je objavio na društvenim mrežama da radi na Constantine priči. Roberto nije krio oduševljenje i priznao je da mu je John jedan od omiljenih likova.

Odmah su počele špelulacije da možda radi na Dylan Dog/John Constantine crossover naslovu u kom će se sresti dva okultna heroja. Uzmite moje pare. Jedina službena najava je ova o Batman-u i Dylan Dog-u.

Ali čovjek uvijek može da se nada.

izvor: Bleeding Cool