najgori-režiser-

Najgori režiser našeg vremena sprema novi film

Soba” (The Room, 2003.) slovi za jedan od najgorih filmova svih vremena. Ali u doba interneta, kult se može izgraditi oko bilo čega, uključujući i ovo filmsko nedjelo. U najboljem slučaju toliko je loš, da je smješno. Film je napisao, režirao i glumio glavnu ulogu anonimus po imenu Tommy Wiseau (ako mu je to uopšte pravo ime). Da vas puno ne davim sa detaljima, snimljen je film koji se bavi snimanjem najgoreg filma “The Disaster Artist” (2017.) i možete saznati sve što vas zanima o ovom nesrećniku. James Franco je glumio Tommy Wisea i odradio je dobar posao. Ne treba zaboraviti da je Franco i režirao film. Sigurno bolje filmsko iskustvo nego gledati originalnu “Sobu” iz 2003.

Zašto uopšte spominjati najgoreg režisera našeg vremena? Prošlog vikenda, nakon projekcije “Sobe” (a čega drugog?) Tommy je izjavio da sprema novi film i pokazao čak par scena. Režiraće i glumiće glavnu ulogu (to je ta skromnost) u filmu čiji je radni naziv “Velika ajkula” (Big Shark). Jer to nam je samo nedostajalo u životu; Ralje (Jaws) sa Tommijem. Naravno ajkula je kompjuterski generisana. I izgleda jeftino. Radnja filma će biti u Nju Orleansu, u kome je Tomi jedno vrijeme živio. Ovo je način da se oduži gradu kojeg voli. Njegove riječi. Nešto više informacija nema, osim da će uz Tomija glumiti njegov prijatelj Greg Sestero (“zvijezda” Sobe) i jedan od najgorih glumaca koje ćete ikada vidjeti. Sestero je dodao da junaci filma su vatrogasci koji spašavaju svijet. Od ajkule? Zvuči obećavajuće?

Najvjerovatnije da film nije uopšte snimljen i da Tomi koristi publicitet da bi pribavio budžet. Izjavio je da će film biti dovršen tokom godine i najavio premijeru za septembar.

izvor: Bloody Disgusting