Naručene tri nove sezone South Parka

Comedy Central je postigao dogovor sa kreatorima South Park-a Trey Parker-om i Matt Stone-om za tri dodatne sezone svima omiljene crtane serije za odrasle. Vijest o trideset novih epizoda dolazi neposredno prije premijere dvadeset treće sezone (25. septembar). Ova sezona je posebno važna jer će kultna animirana komedija dostići jubilarnu tristotu (300!) epizodu.

Prva epizoda South Park-a je izašla 13. avgusta 1997. godine i od tad obara sve rekorde. Za ove dvadeset dvije godine predani fanovi su pogledali preko 18.3 milijardi epizoda na Comedy Central-u (otprilike 7 milijardi sati!!!). Serija ima preko 48 miliona fanova na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram). Šef Comedy Central-a Kent Alterman je opisao South Park “kao najveću komediju u istoriji televizije”. Njezina satirična snaga i kulturna relevantnost ne pokazuju znake usporavanja. Za razliku od Simpsonovih (prim autora).

Kreatori Trey i Matt su se našalili kako su nezadovoljni dogovorom, jer su htjeli otkazati seriju. Nastaviće da pišu, režiraju i montiraju sve epizode South Park-a, kao što su i inače radili od 1997. godine. Po novom dogovoru, South Park će doživiti 26 sezona i minimalno 327 epizoda. Imamo se čemu radovati. Politički nekorektne avanture Stan-a, Kyle-a, Cartman-a i Kenny-a se srećom nastavljaju.

Nove epizode nadolazeće dvadeset treće sezone (kao i sve prošle sezone) moćete gledati besplatno u HD kvaliteti na stranici South Park Studios