Marvel netflix characters

Nesigurna budućnost Marvel Netflix serija

Prije samo par godina Marvel serije na Netflix platformi su bile nešto novo i uzbudljivo. Prva sezona Daredevila je oduševila publiku i kritiku, i omogućila ostale serije. Prošlo je vremena ali Daredevil serija i dalje ostaje jedan od najboljilh TV sadržaja koje možete pogledati. Džesika Džons (Jessica Jones) je pratila uspijeh nudeći ženskog (anti)heroja kakvog nismo ranije vidjeli. Ozbiljan dramski sadržaj sa dovoljnom količinom nasilja je bila formula za uspijeh. Prva sezona Luk Kejdža (Luke Cage) dala nam je heroja Harlema sa prejakom muzičkom pozadinom. Ali negdje na pola sezone, stvari su usporile. Postale dosadne prosječnom gledaocu.

Srećom Daredevil u drugoj sezoni je uveo Panišera (The Punisher). Najavljena je i njegova solo serija. O Iron Fistu što manje pričamo biće bolje. Ne znam šta bih vam rekao pošto uopšte nisam ni gledao seriju. Sve nade su bile u zajedničkoj seriji Defenders. Susret uličnih heroja (street level heroes) Marvel univerzuma je trebao biti TV ekvivalent Avengers maniji. Ali nažalost, prošlogodišnja serija je bila razočarenje. Povjerenje je opalo. Najavljene su nove sezone pojedinačnih serija, ali euforije nije više bilo. Osim Panišera. Njegova solo serija je bila pun pogodak.

Druga sezona Džesike Džons je još jedno razočarenje. Nije ponovljena magija prvog puta. Luk Kejdž je meni uvijek dobar. Druga sezona je donijela sve što su gledaoci voljeli. Još više dobre muzike sa poznatim gostima tipa Faith Evans i Ghostface Killer. Ali nije bilo dovoljno. Iron Fista ponovo nisam gledao. I loše vijesti su samo dolazile. Iron Fist je otkazan i niko nije bio pretjerano iznenađen. Ali isti dan kada se pojavila treća sezona Daredevila, saznali smo da je Luke Cage takođe otkazan. Nije nam bilo svejedno.

Treća sezona Daredevila je solidno dobra. Jedino što zamjeram jest što su previše slušali zahtjeve gledaoca. Mnogi nisu bili zadovoljni drugom sezonom jer je bila previše “stripska” sa Panišerom i mrtvim nindžama. Željeli su realizam. Dobili su ga. Čak su Daredevilu oduzeli fensi kostim jer je previše stripski. Ali nije loše. I dalje je bolje od pola Marvel Netflix sadržaja. Samo zbog Kingpina bi gledao novu sezonu. Ali budućnost ne obećava. Zasad imamo samo službene najave za treću sezonu Džesike i drugu sezonu Panišera. I nakon toga mnogi predviđaju kraj ovog “univerzuma”.

Počelo je sa kritičkim uspjehom i ogromnom popularnošću, ali sa svakom slijedećom godinom problemi su postajali sve očigledniji. Imao sam uvijek razumjevanja za propuste, jer mi je bilo drago da postoji verzija Marvela koja ne košta stotine miliona dolara i ne pokazuje invazije vanzemaljaca. Centralni lik svih ovih serija je bio Nju Jork (New York). Urbani osvetnici koji brane svoj grad. Svako svoje naselje. Ali ne za dugo izgleda. Nadamo se najboljem.