Netflix pravi mini “Witcher” seriju (plus Trivium obrada)

Popularni striming servis ima planove za pravi mali “Witcher” univerzum. Serija “The Witcher” je jedna od najgledanijih Netflix originalnih serija. Henry Cavill je osvojio gledaoce sa svojom interpretacijom poljskog nacionalnog blaga.

I zašto bi stali samo na tome? Još u januaru ove godine najavili su animirani dugometražni film “Vukova noćna mora” (The Witcher: Nightmare Of The Wolf). Spin-off crtani film pokazaće Vesimirovo porjeklo. Vesimir je mentor Geralta od Rivije.

Netflix je juče službeno najavio da rade na novoj mini igranoj seriji smještenoj u Witcher univerzumu. “Krvavo porijeklo” (Blood Origin) imaće šest epizoda i radnja će se dešavati hiljadu i dvjesto godina (1200!) prije “The Witcher” serije. Znači prequel. Autor knjiga Sapkowski biće specijalni savjetnik produkcije.

Ako vas je ikad zanimalo kako je nastao sjeb**i svijet koji ste vidjeli u video igrama i seriji, mini serijal će otkriti tajne.

Trivium frontmen radi obradu pjesme iz Netflix serije

Jedna od najboljih stvari u vezi “The Witcher” serije je duhoviti bard i njegova (gotovo pop) pjesma “Toss a Coin to Your Witcher“. YouTube je bio bombardovan raznim obradama u svim mogućim žanrovima. Ipak jedna se izdvojila.

Matt Heafy, frontmen metal benda Trivium podjelio je svoju verziju. Kreće akustično, ali brzo se pretvori u metal core stvar.