Nolan reklamira film u Fortnite igri?

Christopher Nolan, samoproglašeni spasilac filmskog medija ima novi film “Tenet“. Prema pisanjima Hollywood-skih tabloida, Nolan radi više nego niko drugi na ponovnom otvaranju bioskopa. Kako će genije Chris spasiti filmsku industriju od svog zla ovog svijeta? Tako što će trejler za “Tenet” prikazati u Fortnite igri.

Bioskopi možda ne rade, ali zato niko ne može zaustaviti Fortnite dominaciju. Već neko vrijeme razmišljam o (meni neshvatljivom) suludom uspjehu ove igre. 350 miliona korisnika. Ultimativna plaforma za marketing. Provjerena.

Disney je imao promocije za Avengers: Infinity War i Endgame u istom tom Fortnite-u. Ovaj drugi je postao najgledaniji film svih vremena. J.J. Abrams je prikazivao scenu iz Star Wars-a u Fortnite-u koju poslije niste mogli vidjeti u filmu (The Rise of Skywalker). Mnogi drugi brendovi (od Stranger Things do John Wick-a) su imali promocije unutar ovog medijskog čuda.

Party Royale

Epic Games preispituje nove (transmedijalne) načine da iskeširaju sa Fortnite-om. Milijarde dolara su zarađene i nema smisla stajati. Party Royale je novi (nenasilni) način igre. Moram priznati da virtuelni koncerti nisu neka novost, ali nikad nisu imali toliku “posjećenost”. Travis Scott je održao Fortnite nastup koji je gledalo 12. miliona ljudi. Producent i DJ Deadmouse takođe je održao koncert.

Zašto Christopher Nolan ne bi iskoristio već provjerenu strategiju? Sve super, samo mi je malo čudno da tako veliki filmski majstor reklamira svoje “buduće remek-djelo” u dječijoj igri. Posebno onoj koja izgleda kao da se neko prejeo slatkišima, povratio po ekranu šarene boje i dobio napad epilepsije. Pojma nemam o čemu je 🙂 , samo znam da možete igrati kao Deadpool ili Cable (X-Force). Srećom prestar sam da igram Fortnite.

Ali to me ne zaustavlja da uzmem besplatne igre na Epic Games platformi (što i vama toplo preporučujem). Jedino što je moglo zaustaviti Fortnite je besplatan primjerak GTA V. Toliko ljudi je “nagrnulo” da su preopteretili i srušili Epic servere (uključujući i Fortnite).

Šta je poenta? Pojma nemam, nikada ranije se nisam susreo sa platformom koja ima ovoliki potencijal za reklamu (i ispiranje mladih mozgova).