Nova pjesma južnjačkih velikana (i film)

Kultni rock bend Lynyrd Skynyrd nas je počastio sa novom pjesmom. Na društvenim mrežama uz pjesmu su ostavili poruku: “Mali poklon od naše Skynyrd porodice vašoj. Čuvajte se i Bog vas blagoslovio“.

Za pjesmu su zaduženi (između ostalih): frontmen Johnny Van Zant i posljednji preživjeli originalne postave (jedan od osnivača benda) Gary Rossington.

Naslov dolazi od imena njihove oproštajne turneje “Last of the Street Survivors”. Obišli su većinu svijeta od početka turneje 2018. godine. Zapravo sam naziv turneje je referenca na zlosretni album Street Survivors iz 1977. godine (posljednji LP originalne postave).

Ako ste ikada željeli saznati više o jednoj od najvećoj tragedija u istoriji rock n’ roll muzike preporučujemo vam novi biografski film “STREET SURVIVORS: The True Story of The Lynyrd Skynyrd Plane Crash” (2020.).

Pošto je ipak film depresivan sam po sebi (bez srećnog kraja), za kraj vam ostavljamo snimke sa aktuelne (oproštajne) turneje. Da se sami uvjerite da se radi o vrhunskom bendu.