Novim albumom Ghostface potvrđuje svoj status

I dalje je u vrhu ove igre. Slabo koji reper se može pohvaliti kontinuitetom kvaliteta poput našeg Ghosta. Nije tajna da volimo Klan (Wu-Tang) ali kad bih morao izabrati samo jednog MC-a to bi bio Ghostface Killah. Ne može mi dosaditi.

Prošle godine je imao solo album (The Lost Tapes), a početkom ove je izdao zajednički album sa super grupom Czarface. Pravi radoholičar. Nikad nije dovoljno Ghost-ovog materijala. Što dokazuje svježe izdati album “Ghostface Killahs“.

Zar je bilo za očekivati išta drugo neko standardno dobar hip-hop album? Majstor nije razočarao. Baca rime oštre poput katane. Za nevjernike tu je pojačanje iz klana. Na albumu gostuju Wu braća: Method Man, Inspectah Deck, Masta Killa i Cappadonna. Pametnome dosta. Četrnaest pjesama da vam uveseli dan. Probajte sa posljednjim singlom Pistol Smoke, na kojem gostuje Solomon Childs.

Nisam pretjerano objektivan kad je Ghostface Killah u pitanju. Njegov stil ili volite ili ne znate šta je dobra rep muzika. U svakom slučaju vi gubite. Ali ako odvojite vremena za ovaj album nećete se pokajati. Tridesetak minuta života nije pretjerano velik ulog. Ili možda samo blefiram. Ali upozorio sam vas da nisam objektivan.

Morate makar priznati da je Ghost ambiciozniji od vašeg prosječnog repera. Tri singla koji najavljuju ovaj album čine kratki film. Počinje sa akcijom, scenom pljačke (Conditioning) pređe u veliku zabavu (Party over Here) da bi završio otvorenom pretnjom (Pistol Smoke). Rep muzika se uvijek vrtila oko dobre priče (storytellin’) ali ovo je totalno novi nivo. Na službenom YouTube kanalu (povodom izlaska albuma) postavljena je “cjela saga”.

sva prava: ghostfacemusic.com