O svemirskom dronu X-37B (i NLO fenomenu)

X-37B je svemirski dron (iliti bespilotna svemirska letjelica). Poznat je po maratonskim misijama provedenim u niskoj orbiti (2000 km visina). Tajnim misijama naravno. Jedan je od dva modela koji su u aktivnoj upotrebi od strane Američkih vazduhoplovnih snaga (U.S. Air Force).

Prošli put je proveo 780 dana u svemiru. Ovaj put planiraju da ostane dvije godine aktivan.

Američke svemirske snage (Space Force) su najavile da će lansirati X-37B iz baze Cape Canaveral (Air Force Station), Florida. Nova vojna služba (ništa tu nije pretjerano novo) javno preuzima OTV misije svemirskog drona. Lansiraće ga Atlas V raketom (Boeing i Lockheed Martin udruženi poduhvat).

Naravno ništa se javno ne zna, osim što se pročulo da je svemirski dron ranije “ponio” tri nova satelita (oznake  USA 295, 296, and 297). Njihova svrha je takođe, nećete vjerovati, potpuno nepoznata.

X-37B godinam kopka moju maštu. Ne želim da omalovažavam tuđe fetiše, ali ova “misteriozna” priča je zanimljivija nego NLO snimci koje je objavio Pentagon ovih dana.

Zašto ne bih shvatao ozbiljno tako nešto? Osim što je tajming “objave” čudan? Snimke je ranije objavio (od svih ljudi?) pjevač (pop)punk benda Blink-182 Tom DeLonge. Dotični takođe tvrdi da je imao kontakt sa vanzemljacima.

Kada je NLO fenomen u pitanju najvjerovatnije se radi o (new age) spiritualnoj potrebi modernog sekularnog društva. Moje skromno mišljenje je da je u pitanju tajna eksperimentalna DARPA tehnologija, ali ko će ga znati. Najvjerovatnije je marketinška akcija “novoformiranih” svemirskih snaga.

Da ne kažem psihološka operacija. Treba nečim zaokupiti pažnju zaključanoj populaciji kojoj je dosadno. A i dalje ne znam iz kog razloga X37B leti? 🙂