Ozzy Osbourne i Elton John su obični ljudi?

Mjesecima pišemo o dugočekivanom solo albumu “Princa Tame” Ozzy Osbourne-a. Ovih dana smo dobili nove infromacije. Prvo, album “Ordinary Man” će biti dostupan u prodaji 21. februara. Ono što nas je posebno iznenadilo je gostovanje Elton John-a na naslovnoj pjesmi “Ordinary Man”.

Dok je Ozzy pisao pjesmu, podsjetila ga je na stara Eltonova djela i odlučio je pozvati kolegu. Dotični ne samo da se odazvao na poziv, već i svira klavir. Kako to zvuči, poslušajte sami…

Lista impresivnih gostiju se nastavlja. Elton John se pridružuje gitarskim legendama Slash-u (Guns n’ Roses, Velvet Revolver) i Tom Morello-u (Rage Against The Machine, Audioslave). Već smo spominjali fantastičnu ritam sekciju zaduženu za album koju čine bassista Duff McKagan (Guns n’ Roses, Velvet Revolver) i bubnjar Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). Za mlađu publiku tu je gostovanje Post Malone-a.

Prvi Ozzy-ev solo album u deset godina se pretvara u pravu rock n’ roll proslavu. Sam Osbourne je više nego zadovoljan jer je album relativno brzo snimljen. Izjavio je da još od prvog Black Sabbath albuma nije brže završio album i još pritom uživao u tome.

Dok isčekujete album, pogledajte spot za drugi singl “Straight to Hell” (sa Slash-om) koji je izdat prošle sedmice.