Par vijesti o Eminemu

Počećemo s malo istorije. Na današnji dan, 22. februara 1999. izdat je drugi Eminemov album “The Slim Shady LP“. Siromašni bijeli klinac iz Detroita došao je na vrh muzičkog svijeta. Ključna osoba je neizbježni Dr. Dre. Eminemov ugovor sa Dreovom izdavačkom kućom dao je legitimitet bjelom reperu. Nije bio samo “one hit wonder”, novi Vanila Ice. Ali koliko god da je Dre pomogao Eminemovoj karijeri, isti taj Slim Shady će biti ključni element budućeg Dreovog poslovnog carstva. Čak legendarni Doktor hip-hop produkcije nije bio pretjerano zaposlen na ovom albumu, osim što je uradio ključni hit singl “My Name Is”. Uspijeh ovog albuma je impresivan s nevjerovatnih 1.1 milion prodatih primjeraka. Eminem je danas najavio reizdanje albuma s dodatnim pjesmama.

Što se tiče prodaje albuma, druga su vremena za razliku od prije dvadeset godina. Ali ipak prema izvještajima, Eminem je u prošloj 2018. godini bio izvođač koji je prodao najveći broj albuma. Statistika kaže da je prodao 755.027 primjeraka. Otprilike pola od te cifre je prodaja njegovog novog albuma “Kamikaze” (četvrti najprodavaniji album 2018. s 373.067 primjeraka). Ostatak prodanih albuma, skoro 400.000 je Eminemova dugogodišnja diskografija, što je još impresivnije, jer i dan danas prodaje svoje stare albume. Ovih dana striming muzike je glavni metod uživanja u istoj i Eminem je takođe uspješan s vrtoglavih 4.7 milijarde audio i video strimova njegovih pjesama.

Eminem, ljubitelj stripova

Eminem, baš kao i mi, ljut je na Netflix zbog otkazivanja The Punisher serije. Reper ne samo što je ljubitelj stripova i ovog lika posebno, već je imao vlastito “gostovanje” u Punisher stripu. Jedan od čudnijih stripova ako mene pitate. Takođe osim stripa, možete pronaći fotografije Eminema u punom Punisher kostimu. To je predanost. Obratio se službenom profilu Netflixa na Twitteru i rekao im je šta misli o njihovoj odluci. Šteta što je neopoziva (zbog Diznija).