Pikard se vraća (Star Trek Video)

25 godina nakon posljednje epizode voljene TV serije “Star Trek: The Next Generation” prikazan je prvi trejler za nadolazeću striming seriju “Star Trek: Picard“. Povratak legendarnog Kapetana Pikarda (Jean-Luc Picard). Od 2002. godine i filma “Star Trek Nemesis” nismo imali priliku vidjeti omiljenog nam kapetana u akciji. Sir Patrick Stewart je objavio video na društvenim mrežama.

Problematična produkcija

Produkcija ove serije nažalost nije bila bez problema. Čak je i sam početak rada na seriji ima kašnjenja. Vijest da je Amazon Prime otkupio prava na internacionalnu distribuciju serije dala je novi život produkciji. Pravo pitanje je zašto je Netflix odlučio da odustane od prava. Možda loša iskustva sa skorašnjim “Star Trek Discovery“? U svakom slučaju Alex Kurtzman i Akiva Goldsman (produkcijski duo) mi ne ulijevaju previše optimizma. Njihovi promašeni kreativni potezi o viziji “cool novih Zvjezdanih Staza” nisu donijeli neke dobre rezultate do sada.

Zato ne očekujem od nove serije sa Pikardom da bude išta bolja. Tužno, ali realno za očekivati. Ne znači da neću gledati. Gledao sam redovno Star Trek Discovery samo da bih se smijao koliko je loša serija. Nisam mogao vjerovati da autori serije mogu nadmašiti sami sebe u gluposti. Iz epizode u epizodu. Smijao sam se više nego kad sam gledao “The Orville” koji je reklamiran kao humoristična serija. Tim je gore jer je Discovery kao ozbiljna drama i akcijski spektakl. I kako sad da očekujem da će novi kreativni poduhvat Kurtzmana biti šta bolji?