Pogledajte dvije pjesme sa S&M² koncerta (Metallica)

Metal bend i simfonijski orkestar su epska kombinacija. Članovi Metallica benda to dobro znaju. Dvadeset godina nakon izlaska kultnog albuma “S&M” (simfonija i Metallica, 1999.) snimili su nastavak istog imena.

Koncertni snimak “S&M²” je prikazivan u tri hiljade bioskopa širom svijeta. Konačno će biti dostupan za kućno uživanje (DVD / bluray) ili striming. Pogledajte trejler.

S&M²” je posljednji koncert koji je bend održao. Jesenja turneja 2019. je otkazana jer je frontmen James Hetfield (ponovo) završio na rehabilitaciji od alkoholne zavisnosti.

Turneja zakazana za ovu godinu je otkazana kao i sve drugo na svijetu zbog pandemije. Tako da je koncertni snimak jedini način da uživate u nastupu thrash metal velikana.

Lično sam iznenađen izborom pjesme “All Within My Hands” sa “St. Anger” (2003.) albuma koji mnogima nije ostao u lijepom sjećanju. Ne kažem da je loš izbor, samo mi je čudno da baš sa tom pjesmom reklamiraju “S&M²“. Bio sam klinac kad je “St. Anger” izdat i uživao sam u tupavoj agresiji po kojoj je album zapamćen.

Ipak, klasik je klasik i nema efektnije reklame od slijedeće pjesme. Ne treba joj uvod, jer se ipak radi o jednoj od najpopularnijih rock pjesama svih vremena (na YouTubu).

S&M²” album će biti dostupan u prodaji 28. avgusta. Ako vam je interesantna kombinacija metala i orkestra poslušajte “Live at the Opera” album black metal veterana Satyricon.