Pogledajte kako Avengers igra izgleda u akciji

Pratimo “Marvel’s Avengers” igru od njene prve najave na prošlogodišnjem E3 festivalu. Nakon fantastičnog uspjeha Spider-Man igre za PlayStation 4, nije dugo trebalo da neki drugi izdavač (i razvojni tim) odluči da pravi igru po motivima Marvel stripova.

Square Enix i Crystal Dynamics godinama (u tajnosti) su radili na visoko budžetnoj Avengers igri. S tim da nisu svi bili zadovoljni kada je igra prvi put prikazana. Bilo je takvih zlih glasova koji su govorili da igra izgleda kao jeftina imitacija popularnog brenda. Ponekad ipak treba ljudima ponuditi šansu. Posebno jer se radi o užasno skupom projektu na kojem stotine ljudi radi godinama.

Na jučerašnjoj “War Table” prezentaciji saznali smo mnogo informacija o nadolazaćemem superherojskom spektaklu. Kreatori obećavaju da ćete moći složiti Avengera po vlastitim željama. Način na koji će se lik boriti i kako će izgledati (u velikoj mjeri) će biti prepušten izboru igrača.

Likovi iz Crystal Dynamics reklamiraju “Marvel’s Avengers” kao “šest igara u jednoj“. To je zato što svaki heroj ima totalno drugačiji borbeni stil. Naravno biće i gomila “skinova” različitih kostima iz raznih perioda istorije Marvel stripova. Neki će biti besplatni, dok većina će naravno biti dostupna za pravi keš (prezrene mikrotransakcije).

Ali dobra stvar (za nekog?) je da je predstavljen i multiplayer mod. U War Zone misijama ćete sastaviti vlastiti Avengers tim od vaših online prijatelja. Zvuči zabavno? Kako to izgleda pogledajte ispod.

Marvel’s Avengers” dolazi na PlayStation 4, XBox One i PC u septembru. Možda najbolja vijest u vezi igre što kupovinom verzije za PS4 i XBox One dobijate besplatnu verziju za konzole slijedeće generacije (PlayStation 5, Xbox Series X).

Ne sumnjam da će igra biti komercijalni uspjeh jer se ipak radi o globalno popularnoj franšizi. Ali da li će biti dobra (kvalitetna, zabavna) poput Spider-Man-a to niko ne može garantovati.