Pogledajte novi Dave Chappelle specijal

Komičar Dave Chappelle u svom novom specijalu “8:46” komentariše George Floyd-ovo ubistvo, policijsku brutalnost i rasizam

Ove ozbiljne teme možda nisu idealan materijal za stand-up specijal, ali ako nas iko može nasmijati u ova haotična vremena to je Chappelle.

Ime specijala je referenca na broj minuta koliko je policijac iz Minneapolis-a držao svoje koljeno na Big Floyd-ovom vratu (i na kraju kao što dobro znate, ugušio ga je). Elem, to je povod protesta širom Amerike. Chappelle podržava dobre ljude na ulicama koji se bore protiv policijske brutalnosti i sistematskog rasizma.

Zašto da vam prepričavam kad sve možete čuti od kultnog komičara sami.

Dave je jedan od naših omiljenih komičara i uvijek se radujemo njegovom novom specijalu. “8:46” je snimljen 6. juna u Beavercreek, Ohio pred publikom koja nosi maske. Chappelle u standardnom maniru napada poznate osobe, od muzičara do TV voditelja. Nikad nije volio pretjerano moralisanje. Zato smo ga i poštovali.

Veliki je borac za slobodu govora (i mišljenja). Od starta se protivi “kulturi” političke korektnosti. Užasno je duhovit lik, što se i očekuje od profesionalnog stand-up komičara.

sva prava: Netflix / izvor: Netflix Is A Joke YouTube kanal