Posljednja želja Dennis Hoppera

Veliki buntovnik američkog filma je imao jednu posljednju želju: sortu marihuane koja će nositi njegovo ime

U vrijeme kada je dekriminalizovana distribucija marihuane omogućila slavnima da prošire svoj brend u novo tržište, Hopper Reserve se ističe. Dobro je poznato da Dennis Hopper, dok se borio sa rakom (koji mu je presudio 2010. godine) uveliko koristio “ozloglašenu” biljku da bi olakšao svoju svakodnevnicu. Iz tog perioda je njegova želja, koju je prenio kćerci, da kada jednoga dana marihuana bude legalna, želi da se jedna sorta zove njegovim imenom.

Hopper Reserve je gram kalifornijske travuljine koja je uzgojena u zatvorenom prostoru. U paketiću dolaze rizle i šibice, uz karticu za kolekcionare koja pokazuje Dennisa u njegovom ikoničnom izdanju. Sve je to zapakovano u elegantnu kesicu s natpisom: “Za buntovnika u svima nama.”.

Proizvod je dizajniran baš kao što je Dennis želio. Htio je da ljudi dožive “njegov” klasični način rolanja, sve sa šibicom. Za brend je zaslužna njegova kćerka Marin Hopper. Hopper Reserve reklamiraju kao spoj stare Amerikane i nove generacije neumornih revolucionara.

Nezaboravna je scena iz kultnog filma “Goli u sedlu” (Easy Rider) kada Hopper, nedavno preminuli Peter Fonda i Jack Nicholson puše joint dok razgovaraju o “letećim tanjirima” (NLO). Ključni je to moment nezavisnog filma koji je upoznao mnoge generacije sa marihuanom. Taj buntovni duh živjeće i dalje…

izvor: Variety