Poznat datum premijere “Fargo” nove sezone

Konačno se vraća antologijska serija “Fargo”. Crno humoristična drama nastavlja istraživanje tamne strane američkog sna.

Radnja četvrte sezone se dešava u pedesetim godinama prošlog vijeka. Pratićemo dvije suprostavljene mafijaške organizacije (da ne kažem porodice). Glavni glumac nove sezone i vođa afroameričke bande je niko drugi do komičar Chris Rock.

Zašto kažem da konačno dobijamo novu sezonu? “Fargo 4” je imao zakazanu premijeru za 19. april, ali zloglasna globalna pandemija je pomrsila planove. Nažalost ni u ovom trenutku nije potpuno završeno snimanje nove sezone. Producenti se nadaju da će uspjeti krajem avgusta snimiti par epizoda koje su preostale (od ukupno jedanaest).

Mi iz Zavisnih smo veliki obožavaoci ove serije. Poštujemo viziju scenariste i režisera Noah Hawley-a. Znamo da je serija zasnovana na istoimenom filmu Braće Kohen, ali Hawley je napravio potpuno novo čudovište.

Premijera nove sezone je zakazana za 27. septembar. Očekuju nas čak dvije epizode istu veče. Obe je režirao kreator serije lično Noah Hawley.

Drago nam je da jedan od najboljih scenarista u Hollywood-u ima posla. Nakon što je otkazana njegova X-Men serija “Legion” (jedna od najluđih superherojskih adaptacija), otkazani su i planovi za “Zvjezdane Staze” (Star Trek) film koji je trebao pisati i režirati Hawley.

Nažalost, Noah je imao ideju o intergalaktičkoj pandemiji koja pobije pola svemira. Definitvno nije dobra ideja za film u 2020. godini. Posebno naučno fantastični koji treba da nam odvuče pažnju od užasne svakodnevnice.

“Star Trek” film ima novi život?