Predsjednički kandidat koji hoda po vodi?!

Kažu nam da živimo u doba populizma bez granica. Jedan američki predsjednički kanditat je otišao korak dalje. Naravno to je Kanye West, genije marketinga.

Za vrijeme svoje “Nedeljne službe” (Sunday Service) izveo je podvig direktno prepisan sa stranica Biblije. Zajedno sa svojom “putujućom crkvom” ove nedelje u Atlanti propovjedao je o apostolu Petru koji je ponovio Hristovo čudo. Na kraju lekcije, Kanye, njegova djeca, pastor i crkveni hor izveli su performans “hodanja po vodi“.

‘Ladno je rekonstruisao događaj iz “Novog Zavjeta“. Fotografije sa ovog događaja su obišle cijeli svijet. Na video materijalu možete vidjeti ljude obudečene u sivu odjeću koji izgledaju kao da hodaju po jezeru.

Zapravo se radilo o veoma plitkom jezeru, ali detalji nisu toliko važni. Efektniji su bili golubovi (simboli mira) u kadru. Kao što sam već rekao reper je vrhunski marketinški stručnjak.

West stiže održavati Nedeljnu službu, spasavati svoj brak u krizi (po pisanju tabloida), završavati album koji je već trebao biti izdan i voditi predsjedničku kampanju. Za bilo kojeg čovjeka to bi bilo previše, ali Kanye ne odustaje.

U zadnjih par dana je službeno proglašen financijski najuspješnijim (muškim) izvođačem. To mu sigurno mnogo znači jer je potrošio oko sedam miliona dolara na kampanju čija je legalnost upitna.

Na pitanje da li je plaćen od strane Trampa da sabotira demokratske kandidate, Kanye je odgovorio u svom stilu: “Imam više novca od Trampa“.