“Prijatelji” ponovo odgođeni

Šesnaest godina ste čekali na ponovno okupljanje omiljenih “Prijatelja” (Friends). Nažalost, vaše strpljenje će ponovo biti stavljeno pred izazov, jer je najavljeni specijal odgođen.

Dugoočekivani HBO Max specijal je još jedna žrtva globalne pandemije. Kao što dobro znate filmske (i serijske) produkcije su odavno zaustavljene. Masovna okupljanja nisu dopuštena. U ovom trenutku uopšte se ne zna kada bi snimanje moglo početi.

Kada je specijal prvobitno najavljen planirali su da ga snimaju pred publikom u martu. Ali zloglasni virus je poremetio planove. Nakon što je prvi put odgođeno snimanje, dobri ljudi iz Warner Media su računali da će se to dogoditi krajem ljeta. Nažalost, sad znamo da dobre želje nisu bile dovoljne.

Okupljanje “Prijatelja” je trebalo biti spremno u trenutku kada je striming platforma HBO Max krenula sa radom u maju. Striming servis ima eksluzivna prava za svih deset sezona omiljene humoristične serije.

WarnerMedia je ozbiljno računao na “Prjatelje”. Zato nisu marili za cijenu kada je bila u pitanju eksluzivnost voljene serije na HBO-u. Prema nepotvrđenim izvorima radilo se o cifri većoj od 400 miliona dolara! Ranije je serija bila dostupna na Netflixu i bila je najgledaniji sadržaj!

25 godina “Prijatelja”