Proizvođač igračaka je kupio Death Row Records

Hasbro, najveća kompanija specijalizovana za igračke je postala vlasnik izdavačke kuće koja je zaslužna za popularizaciju gangsterskog repa s Zapadne obale Death Row Records. Svi naši omiljeni reperi poput 2Pac-a, Dr. Dre-a i Snoop Dogg-a (između ostalih) su započeli karijere izdajući albume za ovaj kontroverzni lebel. Sada su u vlasništvu kompanije koja posjeduje brendove kao što su: Moćni Rendžeri (Power Rangers), Transformersi, Moj mali Poni (My Little Pony), Monopol i mnogih drugih prepoznatljivih igračaka…

Kapitalizam nema granica. Hasbro je kupio multimedijalnu kompaniju Entertainment One, vlasnike suludo popularnog dječijeg brenda Pepa Krmače (Peppa Pig) za 4 milijarde dolara! Usput su dobili i cjeli Death Row katalog. Entertainment One se bavi muzičkim izdavalaštvom i usput je najuspješniji nezavisni izdavač u muzičkoj industriji. Zaradili su više od 30 miliona dolara samo u prvom kvartalu ove godine. E One je postao vlasnik Death Row kataloga u 2013. godini za tričavih 280 miliona dolara. Još 2006. godine je kultni hip-hop izdavač proglasio bankrot.

Idealan materijal za meme-ove

Mogućnosti su nevjerovatne. Zamislite kolekciju igračaka omiljenih gangsta repera. Još bolje zamislite kako se 2Pac i Snoop bore protiv G.I. Joe i Transformers igračaka. Ludilo. Sve što su rekle korporativne vođe Hasbra jest da će kompanija i dalje se baviti porodičnom zabavom po kojoj su i poznati. Zašto bi mjenjali posao ako funkcioniše. Posebno ako imaju planove za multimedijalne projekte.

Kultni reperi imaju ogromnu publiku čiji novac čeka da bude potrošen.