Public Enemy protiv diktature u novoj pjesmi

Chuck D i Flavor Flav ponovo rade zajedno. Nova pjesma “State of the Union (STFU)” je anti-Trump himna. Producent je legendarni DJ Premier.

Braća iz Public Enemy-a su smrtno ozbiljni s svojim stavovima o američkom predsjedniku Donald J. Trump-u. Kažu da je vrijeme da on ode. Otvoreno mobilišu potencijalne glasače. Nije važno za koga će glasati, važno je samo da to nije Trump.

Prema riječima old school repera to nije samo čin izlaska na izbore, to je borba protiv “rasizma, nepravde i ugnjetavanja“. U službenoj izjavi benda piše da su “na prvoj liniji fronta protiv fašističkog režima“.

Zapaljiva retorika, ali to i očekujemo od jednog od najkontroverznijih bendova. Oni su bili (i ostali) državni neprijatelji.

Možda je najpoznatiji primjer kad su se borili za svoju zajednicu u vrijeme crack “epidemije”. Ono što želim reći, Public Enemy je oduvijek bio društveno (politički) angažovan bend. I zbog toga ih i poštujemo.

Zato i nismo iznenađeni što su digli svoj glas za vrijeme protesta zbog ubistva Big Floyd-a (George Floyd). Spot za pjesmu je prepun slika policijske brutalnosti.

DJ Preemo je i dalje jedan od najboljih producenta u biznisu. Moramo pohvaliti i podnaslov pjesme “Shut the fuck up“. Pjesmu možete preuzeti sa službenog sajta.