Radoholičar Danzig sprema film i novi album

Glenn Danzig je pripremio par iznenađenja za ovu godinu. Frontmen legendarnih bendova Misfits i Danzig nikada nije ostavljao ljude ravnodušnim. Lično, Danzig mi je jedan od omiljenih bendova devedesetih. Glenn je nedavno završio svoj prvi film. Kad kažem Glenn mislim to jer je scenarist, režiser, producent, kinematograf i uradio je muziku. Malo li je?

Ime filma je “Verotika” i adaptacija je Verotik stripova koje je pisao niko drugi do gospodina Danziga samog. Može li biti vjernija adaptacija stripa od ove? Nikada još nisam čuo da originalni kreator piše i režira film po vlastitom stripu. A Verotika nije za one slabog srca. Horor je s puno krvi i golih žena. Što je normalno za očekivati od metal kralja.

poster art by Simon Bisley

Red je spomenuti kultnog britanskog ilustratora Simon Bisley-a koji je dugogodišnji Danzigov saradnik na raznim projektima. Legenda stripa koji je radio na ključnim naslovima poput Judge Dredd-a, Batman i Nindža Kornjačama od svih stvari. Simon će ostati vječno urezan u moje pamćenje kao saradnik Peter Milligan-a na posljednjim epizodama John Konstantina (Hellblazer, Vertigo Comics). Poster za film koji je pred vama njegovih je ruku djelo.

Album Elvisovih obrada

Redovno sam slušao opise Glenn Danziga kao “Zlog Elvisa” (ili Jim Morrisona iz pakla). Izgleda da je ozbiljno shvatio ova poređenja jer priprema album Elvisovih obrada. Šalu na stranu Glenn je veliki fan Kralja Rock n’ Rolla i još kao djete vježbao je pjevanje uz njegove pjesme. Zato nikoga ne treba da iznenadi album “Danzig Sings Elvis” koji će biti izdan do kraja ove godine. Jedan od zadnjih albuma Danziga je takođe bio kolekcija obrada (“Skeletons” iz 2015.). Za kraj vam ostavljam obradu Black Sabbath klasika. Samo je jedan Glenn.