Rage Against The Machine ponovo okupljeni

Potpuno neočekivano, bend Rage Against The Machine najavio je mini turneju u 2020. godini. Legendarni bend iz devedesetih čiji je zvuk spoj naše dvije omiljene stvari; repa i metala nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovo je prvi put nakon 2011. da su ponovi okupljeni. Nisu imali novi album od 2000. godine (Renegedes), ali i to je diskutabilno, jer se radilo o kolekciji obrada.

Bend je poznat po svom političkom angažmanu. Nažalost zbog sukoba unutar benda, frontmen Zack de la Rocha je ostao sam. Što nije nužno loša stvar, jer ostatak benda je zajedno sa pokojnim Chris Cornell-om (grunge ikonom i frontmenom Soundgarden-a) napravio najbolji rock bend nesrećnog XXI vijeka Audioslave. Ne trebamo trošiti vaše vrijeme pišući kako je Tom Morello vrhunski gitarista. Jedan od najoriginalnijih u zadnjih dvadeset – trideset godina. Poslušajte sami.

Tri člana Rage Against The Machine: Tom Morello, Brad Wilk i Tim Commerford nisu odustali nakon Audioslave-a. U maju 2016. godine zajedno sa Chuck D-em (Public Enemy) i B-Real-om (Cypress Hill) napravili su super bend Prophets Of Rage. Ponovo su imali jasnu političku poruku, bend je nastao kao reakcija na predsjedničke izbore u Americi te godine. Iz istog razloga se špekuliše da je ponovo okupljanje RATM-a i mini turneja koja će uslijediti izazvana nadolazećim izborima 2020.

Turneja je najavljena na društvenim mrežama, bez puno marketinga i buke. Bilo bi fino da dobijemo nove pjesme, ali male su šanse za tako nešto. Čovjek uvijek može da se nada.