Red Dead Redemption 2 dolazi na kućne računare

Godinu dana nakon premijere na konzolama, Rockstar-ovo remek djelo dolazi na kućne računare

Molbe igrača širom svijeta su ispunjene. Službeno je najavljeno PC izdanje jedne od najbolje prodavanih igara prošle godine (i najbolje ocjenjene PlayStation 4 igre). Red Dead Redemption 2 je epsko iskustvo western žanra i od 5. novembra biće dostupno svima zainteresovanim.

PC verzija će moći biti kupljena preko vlastitog servisa izdavača Rockstar Games Launcher (baš kao što smo špekulisali čim smo čuli najavu o servisu). Igra će takođe biti dostupna i u ostalim online trgovinama tipa: Steam i Epic Games Store. S bitnom razlikom da će se na Steamu igra pojaviti u decembru.

Korisnici koji kupe igru (prije izlaska) na Rockstar Games Launcher-u dobiće dvije igre po sopstvenom izboru besplatno. U ponudi su slijedeći retro Rockstar naslovi: Grand Theft Auto 3, GTA San Andreas, GTA Vice City, L.A. Noire, Bully i Max Payne 3. Ova ponuda traje od 9. do 22. oktobra.

Ovo će biti prvi put da Red Dead Redemption igra bude dostupna na kućnim računarima. Legendarni prvi dio (iz 2010. godine) je bio i ostao isključivo dostupan na konzolama (PlayStation 3, XBox 360). Izdata je poboljšana verzija ovog klasika za XBox One, ali svi ostali su i dalje zakinuti.

Lično sam tek nedavno imao priliku završiti ovu igru i preporučujem je svim ljubiteljima western žanra. Vrhunac je pripovjedanja u mediju video igara. Izmamiće vaš smijeh i suze, kao ni jedna igra prije. Svijet RDR-a (open world) je nenadmašiv. Konkurencija će morati izvesti čudo, ako misle sruštiti Rockstar s trona.

Ostavljamo vas s prekrasnom pjesmom koju je D’Angelo specijalno napisao za ovu igru.