Rik i Morti predvode Adult Swim festival

Ljeto je tradicionalno vrijeme za sajmove (konvencije) industrije zabave. Svi veliki igrači bi se okupili u San Diegu, na kultnom Comic-Con-u. Nažalost globalna pandemija je promjenila pravila igre. Većina pop kulturnih događaja je otkazana ili u najboljem slučaju je dobila virtuelnu verziju.

Iako je najavljena “kućna verzija” Comic-Con-a, određene medijske kuće (prvenstveno one u vlasništu Warner Media) su odlučile održati vlastite online sajmove. Nakon što je najavljen DC FanDome (virtuelni sajam DC stripova), stiže nam Adult Swim festival.

Adult Swim je legendarni noćni program Cartoon Network-a. Zaslužni su za popularizaciju (normalizaciju?) animiranog sadržaja za odraslu publiku. Podarili su nam kultne crtane kao što su: “The Boondocks” i “Black Dynamite“. To je samo djelić zabave koju nam je donio ovaj brend.

U zadnjih par godina Adult Swim se vratio u mainstream s nevjerovatnim uspjehom “Rick and Morty” serijala. Crtani je pravi pop kulturni fenomen i ne treba nas iznenaditi da će biti jedan od ključnih “atrakcija” nadolazećeg online festivala.

Šta vas očekuje na Adult Swim Con-u?

Adult Swim Con će biti održan od 23. do 25. jula. Ne treba vam rezervacija ni avionska karta. Konvencija je potpuno besplatna i moćete je gledati iz udobnosti vlastitog doma.

Kao što smo već rekli, zvijezde prve večeri su Rik i Morti. Saznajte sve što vas je ikada zanimalo o omiljenom crtanom direktno od kreatora samih. Scenaristi, glumci i ostala ekipa odgovaraće na vaša pitanja. Isti tretman je rezervisan za jedan od najdugovječnijih serijala Robot Chicken.

Nije zapostavljen ni Toonami, programski blok koji promoviše japansku animaciju. Za vrijeme konvencije biće prikazani “Blade Runner” anime, kao i adaptacija kultne horor mange “Uzumaki”. Očekuje nas i posebna prezentacija nadolazeće igre “Samurai Jack: Battle Through Time“.

To je samo dio programa koji organizatori pripremaju. Već sad možete učestvovati u izboru “Najboljeg Adult Swim crtanog” čiji pobjednik će biti objavljen za vrijeme sajma.

Sve informacije možete naći na službenoj stranici konvencije.