RZA i Ghostface Killah u borbi za ravnopravnost

RZA, osnivač i producent kultnog Wu-Tang klana, takođe je i glumac i režiser. Ovih dana ima premijeru svog novog filma “Cut Throat City“.

Čova koji je radio muziku za filmove velikana poput Jim Jarmuscha i Quentin Tarantina napisao je par pjesmama za vlastiti film. Nas, kao i većinu Wu-Tang fanatika posebno je obradovao singl “Fighting for Equality“.

RZA je pozvao jednog od mojih omiljenih članova klana Ghostface Killah da upotpuni ovu politički angažovanu pjesmu.

Podsjetilo me na Zlatno Wu doba, kada je Klan vladao hip-hop svijetom. Nisam nikada ništa manje ni očekivao od veterana ove igre. Ghost Deini a.k.a. Tony Starks i dalje šamara svojom lirikom.

Cut Throat City” je drama koja prati par stanovnika New Orleansa za vrijeme stravičnog uragana Katrina 2005. godine. Kako sam naziv pjesme kaže, film se bavi kritikom sistema koji je pun nejednakosti i korupcije.

RZA je izjavio da iako je radnja filma smještena u 2005. godini, teme koje muče junake slične su problemima s kojim se crnačka zajednica bori u 2020. godini. Neke stvari se nažalost nikada ne mjenjaju. Ali Wu braća se i dalje bore za ravnopravnost.

RZA ponovo režira