Scott Pilgrim se vraća kao crtani film?

Ovog avgusta slavimo desetu godišnjicu filma “Scott Pilgrim protiv svijeta“. Adaptacija popularnog nezavisnog stripa je bila epski komercijalni promašaj. Srećom u ovih deset godina film je dobio kultni status i danas slovi za jednu od najboljih strip adaptacija XXI vijeka.

Fanovi se godinama nadaju nastavku ovog kulta. Režiser Edgar Wright je izjavio da je u redovnom kontaktu s ekipom koja je radila na filmu. Razgovarao je sa kreatorom voljenog stripa Bryan Lee O’Malley-em o mogućem nastavku Skotovih avantura. Iako nema službenih planova (još uvijek), razmišljaju o adaptaciji u animiranoj formi. Wright je opisao potencijalni projekt kao anime.

Scott Pilgrim crtani film zvuči fantastično! Jedan od najšarenijih stripova zaslužuje još adaptacija. Posebno ako će Edgar Wright učestvovati u produkciji. Wright je najpoznatiji kao režiser “Korneto trilogije” s Simon Pegg-om i Nicholas Frost-om. Uvijek se radujemo novim filmovima jednog od najboljih režisera svoje generacije.

A šta je sa novim stripom?

Pisac i ilustrator stripa Bryan Lee O’Malley je ranije ove godine spominjao mogućnost povratka svojoj najpoznatijoj kreaciji. Za vrijeme globalne pandemije nacrtao je Pilgrima sa dugom bradom. Izolacija nije poštedila ni Skota.

O’Malley je rekao da bi se volio raditi novi strip sa likovima koji su ga učinili planetarno popularnim. Ipak, nema konkretnih planova kada bi se to zaista moglo dogoditi.

Kako se približavamo desetoj godišnjici, sve više tračeva cirkuliše oko ovog strip fenomena. Da li će biti strip ili crtani film, nije ni važno. Samo da ne moramo čekati još deset godina na novi materijal.