Seth Rogen producira novi “Nindža Kornjače” film

Najavljen je još jedan reboot dobro poznate franšize. Ovaj put su “Nindža Kornjače” u pitanju. Za ovaj brend to i nije neka novost, jer strip likovi su imali mnoge interpretacije u različitim medijima u zadnje tri decenije. Možda je baš to tajna opstanka franšize. Uspiješno privlače nove generacije fanova.

Tako će biti i sa najnovijim dugometražnim projektom. Nickelodeon studio (vlasnici “Nindža Kornjača” od 2012. godine) su izabrali producentski duo Seth Rogen i Evan Goldberg da im rade novi film.

Dobro vam je poznat glumac (i komičar) Seth Rogen. Ali možda niste znali da su on i njegov poslovni partner Goldberg producirali neke od najoriginalnijih strip adaptacija (u serijskoj formi). Ovaj duo je zaslužan za adaptacije Garth Ennis-ovih stripova “Momci” (The Boys) i “Propovjednik” (Preacher). Kao i za hrpu uspješnih komedija s Rogen-om u glavnoj ulozi.

Novi “Nindža Kornjače” projekat je dugometražni crtani film. Već se sad zna da će koristiti kompjuterski generisanu (CG) animaciju. Pošto Nickelodeon već vrti crtić za djecu, da li će dugometražna verzija ciljati stariju publiku (tinejdžere barem)?

Rogen i Goldberg su poznati po humoru, ali taj humor nije za mlađe gledaoce. Da li će najpoznatji Hollywoodski stoner prikazati Nindža Kornjače kako puše marihuanu? Sve je ovo samo spekulacija dragi čitaoče.

Nindža Kornjače” (Teenage Mutant Ninja Turtles) su najuspješniji nezavisni strip. Prvi broj je objavljen 1984. Samo par godina kasnije dobili su liniju igračaka i crtanu seriju (1987. – 1996.) s kojom su osvojili cjeli svijet. Ove godine slavila se trideseta godišnjica TMNT filma (1990.). Do sada su imali šest filmova koji su zaradili više od milijardu dolara.

Video iznad je iz mog omiljenog (TV) filma “Kornjače Zauvijek” (Turtles Forever, 2009.). Prije poznatije superherojske konkurencije su istraživali koncept multiverzuma u crtanoj formi. Razne verzije Nindža Kornjača se sretnu u ovom filmu (baš poput “Spider-Man: Into the Spider-Verse” filma). Pogledajte ako već niste.

izvor: Deadline