Skot Pilgrim ekipa ponovo okupljena (Video)

Povodom deset godina premijere voljenog filma, glumačka ekipa i režiser Edgar Wright su čitali scenarij koji je i danas smješan. Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Chris Evans i mnogi drugi bez problema su se vratili u kultne uloge. A usput pomažu humanitarnoj organizaciji koja daje vodu najugroženijima.

Skot Pilgrim protiv svijeta” (Scott Pilgrim vs. the World, 2010.) je pravi generacijski film. Vrhunska strip adaptacija što govori mnogo jer znate kakva je zadnja decenija bila. Isključivo su dominirali strip filmovi.

Ipak “Pilgrim” je bio epski komercijalni promašaj (Serina karijera je zauvijek uništena). Kult se gradio godinama i danas niko ne može osporiti utjecaj jedinstvenog filma.

Prestao sam brojati koliko puta sam gledao ovaj film. Uvijek budem iznenađen. Edgar Wright je jedan od najboljih “mlađih” režisera koji trenutno rade u Hollywoodu.

Sve pohvale šaljemo Entertainment Weekly magazinu koji je organizovao virtualni reunion. Jedni su od rijetkih redakcija koje su toliko pažnje (i ljubavi) posvetili deceniji “Skot Pilgrima”.

izvor: Entertainment Weekly