Službene informacije o novom Bond filmu

Konačno su objavljene službene informacije o dvadeset petom Bond filmu. Dugo nismo znali ništa. Radovali smo se kada su rekli da će režiserski posao biti povjeren majstoru Deni Bojlu (Danny Boyle). Ali Deni je dao otkaz zbog kreativnh nesuglasica. Osim informacije da mu je zamjena kreator “Pravog Detektiva” Cary Joji Fukunaga nismo znali ništa. Sve do juče. Kreatori novog Bond filma su konačno otkrili neke detalje o produkciji.

Uloga glavnog negativca je povjerena svježom oskarovcu Rami Maleku. Mister Robot lično je obećao da će zagorčati život vašem omiljenom tajnom agentu. Otkriveni su i detalji o priči. Film će početi na Jamajci, gdje zatičemo Bonda na godišnjem odmoru. Ali odmor ne traje dugo, jer Džejmsu “na gajbu upada” Felix Leiter, njegov CIA kolega. Sa novom misijom; jednostavno spašavanje kidnapovanih naučnika. U Bondu nikad nije ništa jednostavno, tako da brzo naiđe na urotu sa zlim negativcom koji ima opasno novo oružje. Režiser Fukunaga je rekao da njegov omiljeni Bond je upravo verzija koju trenutno tumači Daniel Craig.

Osim Jamajke, filmske lokacije uključuju standardni London, ali i Italiju i Norvešku. Važno je naglasiti da promo video za ovaj film snimljen na imanju pokojnog kreatora Bonda Ian Fleminga koje se nalazi na Jamajci. Imanje se zove “Zlatno oko” (Goldeneye estate).  Od dostupnih informacija, izdvojili bi povratak najnovije Bondove ljubavi, prekrasne Lea Seydoux. Takođe su potvrđeni naslovi iz britanskih tabloida da je Phoebe Waller-Bridge dovedena da “doradi” scenarij. Dotična je feministički aktivist i jedino mi je poznata iz prošlogodišnjeg “Solo” Star Wars promašaja gdje je glumila robota s kojim Lando Calrissian ima seksualne odnose. Njezin angžman na scenariju novog Bonda ne ulijeva povjerenje. Možda su nam prvi put jasnije “kreativne razlike” koje je Bojl spominjao kada je dao otkaz. Nema mjesta za macho alfa mužijaka poput Bonda u vrijeme sveopšte političke korektnosti?

Saznaćemo za manje od godinu dana, jer je premijera “Bonda 25” zakazana za 8. april 2020.