Snajderova Liga Pravde je HBO mini serija

Marketinški spektakl DC Fandome je počeo u velikom stilu. Prikazan je trejler za “Zek Snajderovu Ligu Pravde” (Zack Snyder’s Justice League).

Vlažni san hard core DC fanatika lagano postaje stvarnost. Najnovija transmutacija “Lige Pravde” je da više nije film od četiri sata već mini serija od četiri epizode u trajanju od sat vremena. Baš kao što sam pretpostavio kad je Snyder Cut službeno najavljen. Ipak je projekt zamišljen kao eksluzivan sadržaj za striming platformu HBO Max.

Na momente sam bio u nevjerici dok sam gledao trejler. Ovo se stvarno događa! Posebno je efektno korištenje prekrasne pjesme Leonard Cohena.

Moram priznati da sam bio skeptik dok su se ljudi borili za Snajderovu Ligu Pravde. Drago mi je što će Warner Media iskeširati milione da vizija konačno bude ostvarena.

Ne mislim da se radi o “opasnom presedanu” kako to neki ideološki obojeni mediji pokušavaju opisati. Šta je loše u tome kad korporacija nudi / prodaje ono što njihova klijantela zapravo želi? Treba samo dočekati 2021. godinu…

Ako ste baš zagorjeli fan Snajderove vizije pogledajte panel diskusiju koju vodi Snajder lično, a gosti su glavni glumci i “aktivisti” ključni za uspjeh “Release The Snyder Cut” kampanje.

Od prvog dana smo pratili ovaj pop kulturni fenomen. U našim arhivama možete pronaći hronologiju borbe fanatika za film koji zamalo nije ni postojao.

Zack Snyder je dobio drugu šansu