Solid Snake otvara Logic oproštajni album

I dalje ne vjerujem. Legendarni Solid Snake, protogonist serijala video igara “Metal Gear Solid” gostuje na novom i najvjerovatnije posljednjem albumu repera Logic-a.

No Pressure” je sedmi album ultimativnog nerdcore repera. Otvara ga istoimena pjesma na kojoj gostuje David Hayter, glas Solid Snake-a i Big Boss-a iz kultnog serijala Hideo Kojime. Logic je toliki Metal Gear fan(atik) da ima Snake tetovažu na ruci. Reprodukcija Yoji Shinkawa crteža na vlastitoj koži.

Pjesma između ostalog tematizuje i crack epidemiju koja je potresala Ameriku u osamdesetim i devedesetim (i zauvijek utjecala na hip hop kulturu). Logic ima intimnu ispovjest jer mu je otac bio zavisnik. I onda u pola pjesme čujete ikonični codec zvuk. Snake ima poruku za repera.

Ko je to mogao očekivati? Kako to nadmašiti? Logic ide korak dalje i tokom pjesme (i albuma) sempluje filmsku legendu Orson Welles-a.

Logic napušta muziku da bi se posvetio odgajanju sina. Ali to ne znači da će se povući iz javnosti. Reper je ranije ove sedmice potpisao ekskluzivni ugovor sa striming platformom Twitch. Kažu da se radi o cifri većoj od milion dolara. Ako ste Logic fan moćete gledati kako igra video igre.

Igrao je nedavno “The Last of Us Part II“, PlayStation ekskluzivu u kojoj je čak i glumio. Njegov “štreberski” status niko ne može nadmašiti.