Spilberg vas uči snimati filmove pomoću igre

Zaboravljena igra iz devedesetih godina je dobila novi život na internetu ovih dana. Radi se o interaktivnom tutorialu čiji je cilj naučiti ljude da snime vlastiti film.

Vaš filmski mentor je niko drugi do hiper uspješni Steven Spielberg. Ponovo pronađena igra iz 1996. godine se zove “Režiserska stolica” (Steven Spielberg’s Director’s Chair).

Vodi vas kroz sve kreativne odluke koje jedan režiser mora preživjeti. Kažu da je najbolje učiti praksom. Na kraju procesa čeka vas kratki film koji ste vi sami složili.

Najzanimljiviji dio ove vremenske kapsule devedesetih je glumačka ekipa koju je veliki “zanatlija” okupio. U ovoj igri glume veliki režiser Quentin Tarantino i Jennifer Aniston (Rachel iz voljenih “Prijatelja”).

Možete sami probati igru ovdje, ali u trenutku pisanja teksta zbog tehničkih problema izazvanih velikom zainteresovanošću nije dostupna. Probajte za koji dan, kad trend “popusti”.

Sama radnja kratkog filma se vrti oko zarobljenika (kojeg glumi Tarantino) i njegove djevojke (Aniston) koja želi da sazna istinu da li je on kriv ili ne. Ključne odluke priče određuje igrač.

izvor: GeekTyrant