Šta bi Betmen uradio?

Tekst koji slijedi je satiričnog karaktera. Ipak pričamo o fiktivnom liku. Koliko god da su ozbiljna vremena, (loša) šala još nikoga nije ubila. Kao u svako doba krize, prvo (i jedino) pitanje je: Šta bi Batman uradio?

Na Twitter-u su čitaoci pitali bivšeg Batman scenaristu Tom King-a: da li bi heroj ostao kući? Da li bi se princ Gotham-a pridržavao pravila samoizolacije? King je bez puno razmišljanja rekao “Da.” (hell yeah zapravo).

Možda zvuči kontraintuitivno da super heroj ostavi svoj grad kad je najpotrebniji? Naravno, da bi Tom King-ov Batman to uradio. Na stranicama stripa koje je on pisao, Betmen napusti Gotham za vrijeme ogromne krize i ode na tropsko ostrvo s svojom djevojkom (Catwoman). Ostavio je hrpu djece (svi mogući Robini) uključujući i svog maloljetnog sina da se brinu o njegovom gradu, dok se on jada na plaži. Vjerni batler Alfred je ovu “avanturu” platio svojim životom.

Tom King-ov Batman je volio tužno gledati svoj grad ne radeći ništa. Inače očekujete od strip heroja da ima neke dogodovštine. Ako je biti depresivan aktivnost, samo u tom slučaju King-ov Batman je proaktivan. Sada je možda jasnije zašto mi je bilo drago kad su doveli novog pisca za  strip. Dobro je poznata šala da je King “liječio” vlastitu krizu srednjih godina uništavajući jednog od najpoznatijih heroja.

Neko pametniji je odgovorio King-u da bi Betmen ostao kući samo da napravi lijek za pandemiju. Šaljivi video ispod tačnije opisuje šta bi poznati heroj zapravo radio u vrijeme neviđene krize poput ove što je zadesila svijet.

The Wipe Knight rises from funny