Šta se igra u Gvantanamu

Ovaj mjesec smo saznali koje video igre igraju zatvorenici u Gvantanamu. Koliko god da ljudi pričaju kako je užasno u Gvantanamu, solidan izbor naslova imaju na raspolaganju. Posebno kada uzmemo u obzir ciničnu priču kada je Breivik (norveški monstrum koji je ubio 77 sugrađana) tužio državu zbog neljudskih uslova. Ako ste ikada vidjeli slike norveških zatvora znaćete da lik pretjeruje. Lično sam se šalio da bih otišao na godišnji odmor u norveški zatvor koliko su dobri uslovi. Breivik ih je tužio jer je imao samo Play Station 2 u zatvoru i smatrao je to neljudskim.

Koliko god da sam čuo priča o Gvantanamu, nikad mi nije rečeno da zatvorenici imaju pristup HD konzoli, u ovom slučaju Play Station 3. Breivik bi se sigurno pojeo od ljubomore. Posebno kada bi vidio spisak naslova. Pravi povod ovog teksta (i užasno duhovito) je da jedna od igara koje mogu igrati zatvorenici je Metal Gear Solid V: Ground Zero. Igra koja „simulira“ infiltraciju i bijeg iz Gvantanama.

ground-zero

Igra koja je najavljena još kada je Obama pričao da će zatvoriti Gvantanamo, izašla je dok je Obama bio na funkciji. On je otišao, promjene nije bilo, ali makar zatvorenici danas mogu igrati Veliki Bijeg iz Gvantanama.